torsdag 31 december 2009

ÅRET 2009

Saker under 2009 som är värda att ta upp igen. Ingen ordning.

1) Vann kulturstipendium i Karlskoga
2) Inspelningen av filmerna "En dag i solen" "Vi skrämmer sandra till döds" och "Sista föreställningen" går av stapeln.
3) Jag börjar på Filmhögskolan i Göteborg
4) Åker till Island på filmfestival
5) Spelar in scener och regiassisterar på filmen "Picadilly cirkus ligger inte i kumla"
6) Jag och Angelica åker till Paris
7) Wäppling bjuder på middag hos mig
8) Mamma vinner lysmasken
9) Åker till skagern med klassen
10) Sitter i juryn på Josefffestivalen
11) Träffar nya människor i mitt liv som Sofia, Josefine, My, Gustav, Mikael, David, Sigmund, Line
12) Bruce Springsteen på min 25 års dag
13) Angelica och jag går på "I Väntan på godot"
14) Spelar Testamentet i Sthlm på Nobelmuseet
15) Äter på Gyllende freden
16) Sätter upp upp pjäsen "Pang pang du är död"
17) Tom och jag åker till Gullspång och tar det lungt.
18) Ser filmerna "Frozen river" "Avatar" "Miss Kicki"
19) Ser Susanne Ostens pjäs "Publiken"
20) Bekantar mig med Björn Runge och Gunilla Röör
21) Har regiworkshop med Håkon Liu
22) Ser "Sunset blv" med David, Wäppling på skolan
23) Glöggkväll på skolan
24) Angelica steker pannkakor och sedan ser vi på "Its happened one night"
25) Some like it hot på bio
26) Naturhistoriska museet med Miranda
27) Bo på hotell med Angelica i sthlm och utgång med Lars påkvällen
28) Tom och jag ser på "Frozen river "i stugan
29) Midsommarafton hos Per
30) Jobba på åldersdomshemmet
31) Angelica flyttar hem till mig
32) Angelica och jag flyttar till Göteborg
33) Repultion på "Cinemateket"
34) Karlskoga blir årets Kulturkommun
35) Sover över hos min bror på Julafton
36) Cafe i Montmartre

måndag 28 december 2009

Besök på besök


Juldagen var trevlig. Jag, Wäppling, Per, Klas, Emma, Lars och Jennifer träffades i min mammas lägenhet och drack och åt soppa. Det var mysigt. Jennifer sprutade rödvin på min dator och sin vita tröja. Lars kastade snöboll (inte inne), Wäppling gjorde spenatsoppa. Sedan gick vi till Redbrick där vi drack som tokar. Jimmy blev snabbt utkastad av vakten. Jag träffade massor av gamla vänner och ovänner. Det var kul. När jag gick hem mötte jag Johanna och vi snackade ett tag.


Dagen efter så var det en till julafton. Mina bröder kom över med barnen och mamma bjöd på mat. Fick lite presenter även om jag var emot ideen med presentkort som mamma kommit på.

Man ska bara ge presentkort som man ska dra ur en hatt. Jag fick mitt eget presentkort. Jippi. På kvällen gick jag Louise, Wäppling och Per på "Avatar". Filmen som alla tjatar om nu. Den är verkligen värd en biobiljett. Verkligen en välgjord saga av Cameron. Vi var nog alla nöjda.


Dagen efter, alltså den 27:e så gick jag över till Peter Krantz och Sylvia och fikade. Vi pratade om skådespeleri och Peter visade sina leksaker från när han var liten. Ett skelett som lyste i mörker (vi gick in på toaletten och släckte lyset), sedan indianer och cowboysare och the forgotten prisoner som var den finaste. Han var glad och stolt, det syndes. Blev bjuden till Sofia Sjöö på julgodis och det var suveränt. Vi pratade om framtiden och sånt. Hon är en fin människa. Blev sedan hemkörd av hennes kille. Vi pratde om att jobba ihop igen.


torsdag 24 december 2009

GOD JUL

Idag är det julafton och jag gick upp jätte tidigt för en härlig promenad. Fastnade framför tv istället och åt gröt. Babe den modiga lilla grisen är en perfekt film! Fantastisk!

Just nu är jag hos min kära bror Micke. Barn, tonåringar och gamla är samlade. Julmaten är det snart dax för. Jag är sjukt hungrag.

Igår var jag och Karin och hennes syster runt och julhandlade lite. Det var trevligt och fick en fin present av Karin. Sedan träffade jag Jimmy och vi köpte en gran tillsamans. Han är fin fin!

Jag åker till Göteborg den 26:e och stannar några dagar. Imorgon ska jag ut med Klas, Wäppling, Per och några till. Juldagen är annars lite jobbigt tycker jag. Har ingen lust att vara bland så mycket folk. Längtar till den 26:e mest för då ska jag se på Frank Capras film på Bio Roy.

God jul god jul.

Nu ska jag se "Kan du vissla johanna" med Elin.

lördag 19 december 2009

Var är julen?

Godmorgon. Får verkligen ingen julstämning.Har försökt med glögg, pepparkakor, lussekatter, kanel, gröt, ljus i varje fönster men Göteborg tar verkligen julstämningen ifrån mig. Det är grått, kallt, regnigt, blåsigt.

Jag ska till Värmland nu. Har varit sjuk och nu orkar jag åka. Saknar Värmland. Hoppas julstämningen kommer där. Ska bli kul på Julafton. Saknar Mamma, Bröderna, Elin, Louise, Elias, Andreas.

När jag är i Kga ska jag försöka att träffa vänner. Per,Klas,Karin, Jennifer och kanske några till. Idag ska jag jobba lite med ljudet sedan träffa Miranda en stund.

Nu ska jag dricka kaffe. God jul då?

fredag 18 december 2009

Woodies nya




Se Woody Allens nya film. Fantastiskt spel av Rachel evan Wood som helt klart kommer få en oscarsnominering för sin roll. Larry David är också jävligt bra tillsamans med resten av skådespelarna. Woodys bästa komedi sedan "Harrybit för bit"


Sedan är jag nyfiken på Ethan Hawke i filmen "Brooklyns finest". Han kanske äntligen får sin första Oscar. Vi håller tummarna för Hawke är en fantastisk skådespelare!

Veckan innan jul

Hej

Jag har varit lite dålig att skriva här. Har haft fullt upp. har under veckan varit i Karlstad och jobbat med "En dag i solen". Har varit jävligt jobbigt för jag har helt tappat lusten till projektet. Jag brukar ha en sådan här period, hade jag på Heja Degerfors också. Ska dit nästa vecka igen och fortsätta. Alla gör ett kanonjobb men jag har tappat lusten. Det kommer bli bättre, när jag fått vila nån dag. Idag är en vilo dag, Har sett Michael J Fox filmen "Nyckeln till framgång". Ska gå och hyra nya Woody Allen filmen och bara ta det lungt. Är sjuk också så jag måste passa på.

Igår var jag på fest på Filmhögskolan och träffade klassisarna och scenskoleeleverna. Det var en trevlig stämning. Sigmund och Bianca var där och det piggade verkligen upp. Dom är fina.

Redovisade för Björn Runge och Gunilla Röör på förmiddagen. Det var speciellt men visningen gick bra. Dom verkar nöjda. Runge tyckte säkert jag klippt bort mig i materialet och jag håller med honom. Klippningen är urdålig.

Såg även Susanne Ostens pjäs "Publiken" på Göteborgsstadsteater. Fantastisk föreställning! Det bästa jag sett på stadsteatern. Typisk Osten regi med enerig, ensamblespel och en otrolig Simon Norrthon.

Ska hem till julen. Vara hos mamma och fira, känn trevligt faktiskt. Bara komma hem och slappna av lite innan stressen fortsätter med filmen och skolan. Vi ska börja med dokumentär film efter jul.

Tänker mycket nu, är inne i en period som allt är lite rörigt men jag känner att jag behöver lite lugn och ro. Är lite arg på mig själv för jag ville filma när Jennifer och Sebastian flyttar in i huset men eftersom jag är sjuk idag blir det nog inte så. Ska dock filma dom ändå i huset, vill verkligen jobba mer med Jennifer just nu. Ge henne en riktig utmaning som skådespelare på film. Något hon får brottas med under inspelningen. Någon som hon tidigare inte gjort.

Nu ska jag laga lite mat!

Kram

torsdag 10 december 2009

Blandade bilder från hösten

Tom på Avenyn, drömmer om andra avenyn. Vi har varit och klippt filmen "En dag i solen" under en häktisk helg. Vi är inte klara ännu.

Mina kära skådespelare Bianca och Sigmund på en fredagsfest. Burlesk temat på festen blev verklighet när jag tog den här bilden.

Johanna var också med på festen. Vi har träffats några gånger i Göteborg men borde träffas mera. Hon hade nog sådär kul på festen. Kände ju bara mig och David.


David försökte smälta in bland scenskoleleverna. Han dansade runt på scenen och var galen. En lyckad kväll för david, det kan jag lova!

Jimmy och jag käkar lite då och då. Här är vi på Hard Rock cafe och käkar. Deras hamburgare är toppen! Jimmy ser nöjd ut.

Sofia och Tom hänger på vårväderstorget. Lysande, dom ser ut som Bonnie and clyde.

Tom och jag i hissen på skolan. Försökte få till något minnesvärt men misslyckades. Tom ser dock fokuserad ut.

Höst, höst höst. Fan vad fört det där gick. Nu är det grått, grått, grått.

Min fina lägenhet. Mysigt, mysigt.

Angelica och kaninen, precis när det kom. Liten som ett paket. Nu har dom flyttat hem till Borlänge. Hoppas dom trivs bättre där!!

Nya länkar

http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/2009/12/lycka.html

söndag 6 december 2009

Svenska bilder

En dag i solen visas på Göteborg och imorgon är det filminspelning av Closer hela dagen. Ska bli jätte spännande faktiskt!


fredag 4 december 2009

JAAAA!!!


EN DAG I SOLEN är uttagen till Svenska Bilder påGöteborg International Film Festival 2010

GRATTIS GRATTIS GRATTIS alla som hjälpt till!!!

Lite humor

http://www.youtube.com/watch?v=9peIa6Y5wgI

Arvika festivalens nya reklam knep. Lite mesigt men ändå en kul ide. Nu hoppas man ju på fler filmer, äldre, pojkar, rockstjärnor och massa andra.

Har haft en intressant dag idag. Repat på förmiddagen på ett hotellrum med Bianca och Sigmund. Men har känt mig riktigt krasslig. Hmm!

Hoppas jag mår bättre imorgon.

torsdag 3 december 2009

Vilken dag


Dagen började med att jag tog sällskap med Björn Runge till skolan från vasaplatsen. Han är jävligt givande. Skönt att ha honom som handledare nu. Dagens rep gick så jävla bra, mina skådespelare Sigmund och Bianca är fantastiska. Är så glad att jag får jobba med dom. Vi har improviserat och det är inspirerande och fartfyllt. Det är så intressant arbete. Dom ger massor av energi och jag längtar redan till imorgon när vi ska repa en sista gång innan inspelningen.

Dom spelar två skådespelare som repar pjäsen Closer och har en hemlig affär. Idag fick jag förträfflig hjälp av min vän David Levi också. Vi tog en fika efter repet och sedan fikade med Line från scenskolan.

Imorgon ska jag till artisten och repa med skådespelarna igen. Då ska jag jobba med pjäsen Closer. Lägga sceneri och massa annat. Fan vad jag älskar att regissera ibland. Det är så kul när det ger någonting. YES YES!

Efter min inspelning med Vi skrämmer Sandra till döds försvann mitt självförtroende. Trodde jag var kass och inte kunde regissera. Nu känner jag mig mycket starkare. Tack vara Bianca, Sigmund, Björn. Ska ringa till Ann-marie (våran lärare) och säga att jag mår bra igen.

Har mailat Eric Ericsson också, om han vill vara med på Måndag och spela sig själv. Hoppas han tycker det verkar kul och hoppar med. Vore så jävla spännande alltså!

Igår såg jag Rachel Getting married. Fantastisk film med en lysande Anne Hathaway och Debra Winger. http://www.youtube.com/watch?v=8tIvMUy8UDs Se den för tusan.