onsdag 28 oktober 2009

Onsdag

http://www.youtube.com/watch?v=Enr4W6FsSpk

Nu blir det kaffe och Rocky horror picture show

Har klipp nu

Har klippt "En dag i solen" i två dagar nu med Krick. Känns faktiskt bra, klart man får ångest nojjor men det försvinner när man lyckas få till något. Jag känner att jag har någonting här, vet inte ännu vad det blir för film men någonting är det. Robin, Felicia, Kristoffer gör fina roller.

Var på hardrock cafe idag med Angelica och åt hamburgare. Jag blev lite besviken på servicen. När jag, Tom och Wäppling var där så var det mer drag. Trevligare personal var det också.

Gillar att hänga på skolan faktiskt. Blev idag erbjuden att vara skådespelare i Mariken Halles film. Ska bli spännande att få vara med lite, det är en pytteliten roll. Är ju ingen Robert De Niro men ska göra mitt bästa.

Nu ska jag dricka mitt kaffe och betala räkningar. Alltid lika kul!

söndag 25 oktober 2009

Min nya film

Min nya film bygger på Tom Lofteruds manus "Vi skrämmer Sandra till döds" och har Sofia Westberg, Magdalena Jansson, Jennifer Karlberg, Victor Nyåker i huvudrollen. Den är inspirerad av filmen "Bugcrush" och "Blairwitch project".

Den spelas in November 2009.

lördag 24 oktober 2009

Two lovers


Jag kan verkligen rekomendera filmen "Two lovers". Såg den ikväll och tyckte den var en liten pärla till film.Ibland halkar sådana här filmer lätt förbi. Men jag hade sett att Leonard Maltin rekomenderat den och var då tvungen att kolla in den.

Joaquin Phoenix gör en av sina absolut finaste roller som en man som har en väldigt speciell relation till sin familj. Mamman spelad av en förträfflig Isabella Rosselini. Han blir förälskad i sin granne "Gweneth Paltrow" som har stora problem med droger och har samtidigt en relation med en gift man. Phoenix träffar också en annan kvinna spelad av Vinessa Shaw. Detta triangeldrama är en ny liten favorit med fantastiska prestationer och superb regi av James Gray.

Mer bilder - Jag ska sluta

Jag och Malin Kariris när vi både spelar i pjäsen "Krymplingen från Inishman". Jag gick in 100 % i den rollen kom jag ihåg. Det var grymt intressant och hade en fin ensamble. Regissören Peter Krantz gjorde också ett fantastiskt jobb. Det här var också den sista rollen min pappa såg mig i innan han gick bort. Efter uppsätningen så mottog jag priset "Lysmasken"

Mitt första filmgäng på premiärs fest av pjäsen "Eraserhead" som jag satte upp. Klas Melin, Matilda Svensson och Robin Reicher. Vi hade 4 år tidigare börjat gjort film tillsamans. Vi gjorde bla: "Drugs", "Drugs 2", "Storslam i Karlskoga", "Stress" och några till.

Fin bild på Sanna i min film "Vänd aldrig ryggen till". Kent t-shirt och grejer. De andra två flickorna var Sofia och Jennifer. Babs Hedelund var mamman.

Tom och jag under inspelningen av "En dag i solen". Här jobbar vi med en scen mellan Stefan (Kristoffer Sandberg) och Göran (Hans Jansson).

Ja fråga mig inte vad Tom tittar efter i min röv. Jag visar faktiskt hur Kristoffer ska stå och Tom kika var kameran ska stå. Han gör träningsövningar i filmen och mellan benen dyker Johanna upp.
Min och mammas käraste Nova. När Nova var tävlinghund hette hon "Allt på ett kort". Här ligger hon hemma hos mamma och föröker att sova. Hon är en lugn hund som ser deppad ut men är snarare känslig och eftertänksam. Jennifer hade Nova innan vi tog över henne.

Pappas gravsten i Karlskoga. Stenen är från sommartugan i Gullspång. Han dog 2003 och föddes 1943. Saknar honom ibland väldigt mycket. Vill nog att han ska vara med när jag gör film. Han skulle få en roll direkt. Jag önskar också att Tom fick träffa pappa. Dom skulle kommit jätte bra överens. Det vet jag. Han älskade prata och var känslosam och trevlig.

Den här bilden tog jag på fyllan i Karlstad hos min kära vän Oskar Kardemark som är stillbildsfotograf. Nu har han en utställning i Sthlm. Hoppas det går bra för honom, han är verkligen en talang. Den här fotosessionen minns jag inte så mycket ifrån. Kommer bara ihåg att Tom var med också. Haha.

Angelica ser så allvarlig ut. Hemma hos mig i förra lägenheten. Här har vi ciderprovning med Jennifer tror jag. Angelica testar olika cider och så.

Under inspelningen av min och Toms film "Elvis och Marilyn" som vi gjorde 2005/6. Här spelar Jennifer Marilyn Monroe i Karlskoga. Vi har byggd rummet i studion. Filmen blev tyvärr inte helt klar men är sevärd. Den har några riktigt roliga ideer.

Per Borg min kära vän sedan vi var 10 år. Här äter han godis och är full. Bilden är från 2002.
Fan vad jag se ut. Här har jag och Jennifer varit på smygpremiär på "Batman the dark knight". Gillade inte filmen förutom Heath Ledgers fantastiska prestation. Här var Jennifer ganska sur på mig minns jag. inte när bilden togs utan innan. Jag ville klä upp mig och det gjorde hon med för jag trodde att alla skulle vara det. Men det var bara vi och det var pinsamt men härligt också. Vi var verkligen galaklädda! Såg ingen rödmatta.

Jag på Arvikafestivalen 2008. Här partajar jag rejält. Robin Reicher och Josef Loucif är i bakgrunden. Fan vad rockig jag var här asså. Jag vet att jag åkte dit med Jennifer och några flera. Första gången jag träffade Angelica faktiskt:)

fredag 23 oktober 2009

Våldsam Kärlek 2005


Våldsam Kärlek (2005)

Medverkande: Jennifer Karlberg, Sebastian Westberg, Johanna Apelgren, Marcus Carlsson, Gunilla Karlsson, Lennart Winberg, Klara Morfeldt, Nils Randèn och Torun Åkesson

Märta Tiikanens "Våldsam Kärlek" har jag alltid velat gjort. Efter misslyckandet med "Eraserhead" uppsättningen så ville jag göra en ungdoms pjäs igen. Jag hade två år innan redan spelat den och var inte nöjd med uppsättningen. Nu ville jag regissera den och hade massor av nya ideer. Jag visste inte vilka som skulle spela, visste inte var jag skulle sätta upp den heller. Pratade med Peter och han hade några skådespelare från andra grupper, Sebastian Westberg, Nils Randèn, Klara Morfeldt var tre stycken. Budget blev 30 000 och jag fick också reda på att jag skulle inleda teaterns 20års jubileum. Pratade med Jennifer Karlberg (Eller Svensson som hon hette då) om hon ville ha huvudrollen som Gunilla och då skulle självklart Sebastian vara Jocke. Jag frågade även Torun Åkesson och Lennart Winberg som jag hade jobbat med förut. Johanna Apelgren som jag hade sett i andra uppsättningar bla: Riddare blåskägg ville jag också jobba med. Det här är första gången hon och jag arbetar tillsamans. Den sista jag frågade var faktiskt min egen mamma. Hon blev först förvånad och sedan tackade hon nej. Men efter en veckas tjat så fick jag med henne i ensamblen! Vi började repa i okt och hade premiär i Januari. Jag visste att vi skulle sitta på scenen hela uppsättningen och att den skulle vara inramad med musik av The Cure. Hade en fantastisk aukustisk platta av dom som jag ville använda mig av. Vi spelade tio föreställningar och jag var faktiskt nöjd med resultatet. Alla skådespelare var briljanta, jag tyckte jag fick till en rapp föreställning med ungdomlig energi samtidigt som den sa någonting om våran samtid. Skolorna fick se föreställningen och dom gillade den. Sur över att dom inte ville diskutera den efteråt, men så är det med skolorna. Andra saker som hände vara att Jimmy Wäppling skulle vara ljussättare först men åkte in i lumpen och böts ut av Jennifer Ljusterås, Under en skolföreställning skällde Jennifer Karlberg ut några tjejer i publiken för att dom skrattat åt hennes karaktär, På premiärfesten spelade Silverfish för en platta öl, Var tänkt som så många andra pjäser att vi skulle spela in filmsceneroch vi började med det men avslutade det inte, under föreställningen visar vi klipp ur Roy Anderssons "En kärlekshistoria och "Elvira Madigan"


Det bästa med Våldsam Kärlek: Jennifer och Sebastians kärlekspar, Tempot och energin, Lennarts monolog om misshandlade kvinnor, Johannas monolog, Musiken, finalen där alla klär sig svart och lyssnar till Kent och hela scenen tänds upp i rött!

Det sämsta med Våldsam Kärlek: Att jag själv spelade en roll för det blir verkligen aldrig bra, Att vi kanske skulle ha gjort inramningen på annat sätt, jobbat mera med musiken som fanns till, Trallala scenen skulle jag göra på ett annat sätt idag.


Priser till Våldsam Kärlek: Vi spelade den i Danmark sommaren 2005 med samma gäng ( Johanna var utbytt mot Hilda Sibeck och Klara Morfeldt var utbytt mot Tove Bölin ), Den fick jätte fina recentioner av alla tidningar.


Jobbat med igen av skådisarna: Jennifer Karlberg ( Bla: Pang pang du är död, Zero, Heja Degerfors, Eraserhead), Sebastian Westberg ( Pang pang du är död ), Johanna Apelgren (Vd, Pang pang du är död, En dag i solen), Lennart Winberg ( Heja Degerfors, Vd, Pang pang du är död, En dag i solen), Gunilla Karlsson (En dag i solen, Heja Degerfors), Torun Åkesson (Eraserhead)


Jobbat med igen av teamet: Klas Melin (Drugs, Kentaur, Heja Degerfors, Pang pang du är död, Vd, Eraserhead), Jennifer Ljusterås (Vd, Kentaur), Ellen Malm (Zero)


torsdag 22 oktober 2009

Mera minnen. Nostalgisk på hösten

Sov verkligen Tom på luftmadrass när han sov hos mig? Här är mitt gamla rum i Karlskoga hos mamma. Men blir förbannad på att jag inte har några bilder från villan i mitt rum. älskade verkligen det där rummet. Jag vet att vi precis hade sett Party Monster med Marilyn Manson och skulle väg på teater.

Den här bilden är så jävla äcklig. Varför har jag Simons fot i munnen och varför ser Dan och Giovanni hemska ut. Dom ser ut som galna bibelförsäljare. Jag tror det var något vi slog vad om och att jag had ehans tå i munnen väldigt länge. Fulla var vi säkert och att vi var på teatern.

Picadilly Cirkus filmen! Här spelar jag nörden Suurman och blir jag inte nominerad för en guldbagge till Bästa manliga biroll så äter jag upp Toms hatt. Det är en klassisk karaktär. Alla minns Allan Edwall som Emils pappa, alla minns Gösta Ekman som Picasso och alla minns Marcus Carlsson som Suurman. Haha. SE DEN PÅ BIO!

Underbar bild från början av 60 talet. Mamma är 17 och pappa 20. Platsen är Arvika. De skulle precis flytta till Karlkoga. Jävligt snygga iallafall. Pappa kör en perfekt stil.

Nelly min gamla hund. Jag sov med den siata natten innan hon somnade in. Tyckte om henne fr hon hade verkligen egen personlighet. Saknar henne ibland. Här sitter hon och tigger efter premiörs festen på Eraserhead. Hon fick alltid något när hon tiggde, därför blev hon tjock som en ballong!
Lars leker med en docka av mig. Han gav den klänning, poliskläder och lite annat. Angelica hjälpte till. http://www.youtube.com/watch?v=LnawhnS55Dc&feature=related
Se Lars Låt nu på youtube. Fint.

Haha, hon är verkligen en riktig bowlingtjej. Jätte duktig och jag föll för henne direkt när hon satte sin första strike:) Klas, Emma, Jennifer var också med.

Anki och jag. Det här kortet ska jag ha på min skolpresentation. " Jag gillar snälla filmer, mjuka filmer. Filmer med mycket sockervadd i och fluffiga moln!"
Tycker den här bilden är skitkul faktiskt. Jag spelar Shakespeare här med Sylvia. "Som ni behagar" hette den och jag spelade Silvius. Idag skulle jag aldrig kunna spela sånt här. Jag har kommit på att jag är en relativt bra regissör men en talanglös skådis. Shakespeare i min mun låter som klotter på ett elskåp. Men jag försökte och kom ihåg att jag färgade håret svart och sparade ut det. Jag minns också att jag inte tyckte om uppsättningen så mycket, att Peter inte visste var den var på väg. Jag minns att jag sov över på teatern och diskuterade det med Magnus och Malin.

Jag, Martina och Johanna under första inspelningsdagen på Heja Degerfors. Klockan var 05.00 och jag var triggad attgöra något riktigt bra. Johanna var strålande i filmen och beundrar henne för att hon kastade in sig i den här produktionen. Jag vet att hon fick den där vita tröjan efteråt.
Haha, jag vet själv inte vad jag har på mig. Någon jävla fjällräven jacka. Please, nu måste jag börja tänka på hur jag är klädd under produktioner.

Torun, Tove, Tom jag och lennart sitter på en underbar plats i Danmark. Sjukt varm sommar, en bra pjäs på gång som fick strålande recentioner i danmark och sedan då? Vad hände sedan?

Sebastian var verkligen bra i Våldsam kärlek. Vet att jag försökte få till Pang pang på samma sett men lyckades inte på samma sätt. Jag gillar den här pjäsen massor, jag gillar den för att den är så ärlig. Sebastian, Lennart, Jennifer, johanna och min mamma var storartade. Tom tycker fortfarande att det är den bästa pjäs han har sett. Blir glad av det.

Lars, jag och Wäppling förra vintern efter en grekisk måltid. Supermysigt.

Grym ångest. Tom och jag gjorde filmen "Monster" och den blev dålig. Jobbade en vecka i ett stort svart rum. Men vi försökte att underhålla oss. Vi lyssnade på http://www.youtube.com/watch?v=SZxgtUANXpU låten och hade alla på oss svart masker och kappor. När lärarna på folkhögskolan skulle kolla hur arbetet gick såg dom alla vandra runt och skådespelarna ligga och skrika rakt ut. "Kör eran grej" var deras ord. Vi skrattade ihjäl oss. på Bilden ser ni mig spela tennis mot väggen, det ända man kunde göra där som inte handlade om jobbiga saker.
Tom och jag i Danmark. Underbart


måndag 19 oktober 2009

Härliga minnen

Jag och Miriam på bio 2006, vi såg Djävulen bär prada.

Underbar bild på Angelica och mig. Här var vi så nyförälskade så det flög ut blixtar ur öronen på mig. Hon är en goding!

Jag och Fredde! Han är en underbar man, Sebastian bjöd honom på Whiskey och jag var så nöjd. Jag frågade honom om hans pjäser och kvällen var räddad.

Sanna och Sofia spelade så fint i min film här. Vänd aldrig ryggen till heter den och här var det första gången jag jobbade med Sanna. Hon har fick en större roll två år senare i Heja Degerfors.
Kul att hon var med lite i en dag i solen också. Jag hoppas jag hinner jobba mer med henne, men hon har ju planer att flytta till USA. Träffade henne för en vecka sedan i Karlskoga. Hon var på bra humör.

Soffan i min gamla lägenhet.

Angelica i Paris, champs elysée. Det var en Andy Warhol utställning på andra sidan parken, men fattade inte hur man kom dit. Jag köpte en dyr glass, med smarties i. Tror jag. Brevid ligger en påse från Zara med ett par skor som jag köpte.

Angelica och jag. Ni ser lite av Eifeltornet i bakgrunden. Jag Tror vi hade fått i oss något glas vin här.
Handsome brothers! Kim, Reicher, Klas, Dan, Jag. Vi var så tighta. Men nu umgås jag inte med någon. Sånt är synd men man blir ju äldre. Vi hade iallafall jätte kul ihop. Vi gjorde musik, film teater tillsamans. Bla: Drugs, Drugs 2, The young ones, Bottom, Storslam i Karlskoga. Tack för att jag fick hålla på.
Gänget i VD, Johanna saknas men det här kortet togs när Jennifer hade hoppat av. Lennart, Sofia och Tom har jag jobbat med mera. Flera gånger. Den här bilden ser så jävla mysig ut. Vilket gäng.
Jimmy och jag i mitt kök i Karlskoga. Saknar den där lägenheten. Nu ser den helt annorlunda ut. Den här kvällen lagade vi mat. Lars, Angelica och Cecilia var med också.
Sofia igen, Josef och jag. Behöver jag säga något mera. Tom tog kortet.

Jag blir alltid lite fysisk när jag blir full, här bråkar jag med Klas. Kläderna är väldigt 2000. Men jag tyckte jag var snygg. Här är vi på kräftskiva i Labbsan. Per tog bilden innan han spydde ur näsan.
Heja Degerfors inspelningen. Jag beundrar Nils för den här prestationen. Jag vet att Jennifer fick honom at bli ännu bättre. Här ser det trevligt ut, jag ser ut som jag är fokuserad. Martina (producent) och Malin (scripta) är också med. Tom och jag matchar också. Fantastiskt.

Här regisserar jag min film Zero. Simon och Matilda ligger i sängen. Jag älskar verkligen skådespelare. Den här scenen är jag fortfarande nöjd med också. Vi fick verkligen till något här.

2005. Mamma i köket. Men vilket långt hår hon har här. Tittar på blommor i böcker, drömmer om sommarstugan. Den här bilden togs under en jävla vinter i mitt liv. Ellen och jag hade precis separerat och jag gick till kyrkan, tog bilder på allting jag såg. Tom var mycket hos mig också. Vi spelade in Elvis och Marilyn.
Förra hösten började vi repa på Pang pang du är död. Jag älskar verkligen den här bilden. Sebbe, Karin, Johanna, Albin, Cecilia och Srdjan. Vi gick verkligen in 100% men tyvärr svek jag Sebbe och Jennifer. Hade jag inte varit så jävla inne i min vision så hade jag kunnat gjort den bättre. Men rep perioden får jag bra vibb av. Pepparkakor och kaffe, prat och fokus.

Mina vänner utanför logen midsommar 2006. Jimmy, Per, Klas och Tom. Det var bra. Tom och jag har firat midsommar fyra gånger ihop och det här var första gången. 1) Gullspång 2) Säffle 3) Karlskoga, hos mig 4) Karlskoga, hos Per
Jimmy, Jennifer och jag på en fest. Jennifer ser så glad ut här. Hon är verkligen en bra vän. Tyvärr har vi glidit från varandra nu men hoppas det bara är ett tomt kapitel och att nya kommer där vi kan arbeta och umgås mera. Vi har gjort ca 30 produktioner tillsamans så självklart behöver man ibland en paus. Hon är dock storartad i det mesta.
Tom och min första film ihop, blev ingen hel film men en fin scen mellan Kajsa och Sofia. Här är första gången jag jobbar med Sofia också, hon har senare varit med i Vänd aldrig ryggen till, Vd, Heja Degerfors, En dag i solen.
Jag och min unge. Elin är min bror Mikaels barn. Hon är guld guld.