fredag 27 februari 2009

Jag och Martha

Går just nu en regikurs för legendariska Martha Westin inne i Örebro. Mycket inspirerande dam. Hela den här helgen och en till längre fram. Vi pratar mycket om en regissörs förberedelser.

Imorgon visas mina äldre kortfilmer. Men det jag ser fram emot är ju att Angelica kommer hem imorgon. Ska bli skönt. Synd att hon åker igen nästa dag. Men men, snart ska jag sova.

Saknar dig pärlan

torsdag 26 februari 2009

SISTA NATTEN MED GÄNGET


Ligger i soffan och har svårt att sova. George Lucas film "Sista natten med gänget" piggar upp faktiskt. Snackade med Bengt idag. Han ringer på onsdag igen. Jag ska vara med och klippa nu och det känns fint faktiskt. Det behöver jag. Några dagar i Sthlm. Han pratade om min och Toms långfilm och jag fick en kick.

Shit att vi är pågång nu, jag och Tom efter ganska lång tid efter Heja Degerfors. Jag ska ju göra
den där kortfilmen i Maj också. Ska bli skit kul, bara jag få dom skådisarna jag vill ha. Pengarna
har jag iallafall fixat. Alltid något.

Ska på regikurs hela helgen med Martha Westin. Det känns riktigt bra faktiskt. Precis vad jag behöver nu. Sex dagar med inspiration och råd.

Ser hela tiden ansikten till långfilmen. Fan jag kanske kommer igång nu efter pang pang. Vore så skönt. Visa att jag också kan!

På Lördag är det gamla grejer. Ska bli kul att visa saker som man kan skratta åt. Jag tittade på grejerna igår och det slog mig att vi har gjort ganska mycket roligt. Men gänget är ju helt splittrat. Jag hoppas dom kommer på Lördag iallfall, det kanske blir sista natten med gänget!

///////////////////////////////////////////////////////////

Fan vad god pizza det är på Mr James. Stans godaste.

tisdag 24 februari 2009

NU PÅ LÖRDAG

NU PÅ LÖRDAG KL.19.00 ÄR DET VISNING AV OLIKA KORTFILMER SOM GJORTS AV GÄNGET COLORGREEN PÅ KUNGSTEATERN!!

Ni kommer att få se våra tidiga filmer på bioduk i stora salongen. Pris: 60 kr

19.00 Olika Trailers från våra tidigaste produktioner från 1998 - 2008

Thriller - En grym film (2005) Regi: Marcus Carlsson Med: Jennifer Karlberg, Giovanni Falcone, Malin Muller. Filmen bygger på 70 tals klassikern med samma namn. Filmen visades 2005 på Hjalmar Bergmans teatern i Örebro. Tid: 25 min

Zero (2005) Regi: Marcus Carlsson Med: Simon Sandberg, Robin Reicher, Jennifer Karlberg
Filmen som tog hem pris för Bästa manliga skådespelare 2005 i Trollhättan och vann pris
på Filmörnen i Karlstad. En film med sin dokumentära stil fångar en känsla av en
stillastående småstad.
Tid: 13 min

Elvis och Marilyn (2005/2006) Regi: Marcus Carlsson Med: Jennifer Karlberg,
Giovanni Falcone. En expriment film om det värmländska paret Elvis och Marilyn
som besöker Karlskoga. I stora delar improviserades filmen fram. Tid: 14 min

Vänd aldrig ryggen till (2006) Regi: Marcus Carlsson Med: Susanna Berg,
Sofia Sjöö En film om två utstötta flickor som tar saken i egna händer. Filmen
vann pris i Göteborg på Storan. Filmen vann också sommaren 2006 Josef
Fares priset för Bästa film. Tid: 15 min

Arton (2008) Regi: Marcus Carlsson Med: Jennifer Karlberg, Nisse
Granberg .Prisvinnaren som både tog hem Josef Fares festivalen 2008
och Novemberfestivalen. Den vann också pris för bästa kvinnliga huvudroll
( Jennifer Karlberg) och Bästa manliga huvudroll ( Nisse Granberg). Tid: 11 min

Sofia (2006) Regi: Marcus Carlsson Med: Fredrik Gildea, Miran Kader m.f
Sofia får inte spela i killarnas fotbollslag. Hennes pappa ger henne en väska som
Ralf Edström hade på 70 talet.
Tid: 5 min

Vi visar också två HEMLIGA FILMER som bara måste ses. Filmerna är ca
10 minuter tillsamans.


Ta med er kompisar och kom hit. Regissören Marcus Carlsson är där och
pratar om filmerna. Ta chansen att se dom gamla filmerna på bioduk.
Cafe Måsen har också öppet. Det kommer vara en kommer vara en liten
paus så ni kan kan fika och diskutera filmerna.

VÄLKOMNA VÄLKOMNA

söndag 22 februari 2009

Till Angelica




Du är det bästa jag vet i hela världen. Jag tänker på dig hela tiden och jag hoppas du blir lite piggare idag. Jag önskar du var här för då skulle jag krama dig.

LUSTEN TILL ETT LIV



Ibland blir man sugen på att ruska om sig själv. Sätta ribban högre än vanligt. Göra saker man själv inte annars skulle göra. På Måndag måste ja börja ta tag i lite grejer.


På Lördag på KUNGSTEATERN visar vi gamla Colorgreen filmer. 50 kr kostar inträdet och det är lätt värt att se våra tidiga filmer på fet bioduk. Självklart kommer vi också att visa "Arton". Kom för tusan.
Kolla in det här. Sånt här gör mig knäsvag. Kanske Mattias skulle vara bra i våran nya film? Senast hörde jag något om att han jobbade på bank. Vildängel först sedan Lusten till ett liv.


torsdag 19 februari 2009

ÄNTLIGEN TROELL



Jag har ÄNTLIGEN sett en ny svensk film som inte klingar falskt varannan replik, som inte andvänder sig av enkla sätt att berätta om människor, en film som inte tar några genvägar, som inte gömmer sig bakom massa onödiga dataeffekter utan bakom en perfekt komponerad historia. En historia som berättar om människor. Troells "Maria Larsson..." är en uppenbarelse i Svensk film just nu. En film jag längtat efter väldigt länge. Persebrandt kommer helt till sin rätt

och visar här upp en klassisk rolltolkning långt borta från Beck och det vi tidigare sett av honom. Men den största uppenbarelsen är Maria Heskinen.


Troell är en av dom största i svensk film! Jag önskar bara att vi hade fått tala mer med honom när vi träffade honom i Stockholm. Men det går nog fler tåg.

onsdag 18 februari 2009

TOM OCH MARCUS

Hej hopp

Igår var det en helt uppfuckad dag för mig. Jag har haft massa krångel problem med allt. Angelica åkte hem och ska stanna några veckor hemma nu för hon har fått jobb. Skit bra att hon få jobb
men det kom lite plötsligt bara. Kommer självklart att sakna henne. Pärlan!

Tom kom igår och nu har vi börjat igen med vårat efterlängtade filmmanus. Tom har skrivit
en del och nu är vi igång igen. Vi drack lite vin igår och började att prata om filmen. Jag tror
vi är är på samma spår. Skönt att komma tillbaka igen. Han stannar hela veckan ut och på söndag ska vi ha Oscarsgala hemma hos mig. Nördarnas kväll.

Har börjat hämta mig efter "Pang pang du är död". Ser ändå tillbaka på pjäsen med dålig känsla.
Jag var för trött i slutet så jag lämna för mycket åt slumpen. Men jag är ingen superhjälte så det
fick bli som det blev.

Har kontakt med skådespelerskan Sofia Westberg (Guldbagge nominerad för Mun mot mun). Hon är jävligt bra och idag skickade jag en dvd med lite grejer. Hoppas det blir ett samarbete snart. Jag är sugen på kortfilm igen.

Har sökt lite skolor till Hösten också. Hoppas hoppas hoppas på Filmhögskolan.

måndag 16 februari 2009

Mike Leighs METOD

Försöker att hitta ett bra sätt att arbeta på. En egen metod. Mike Leigh är intressant.

lördag 14 februari 2009

ÖVERGIVNA PLATSER


Jag har drömt så många gånger om tomma platser, hus och byggnader. Jag har börjat undra om det finns någon mening? Jag har alltid dragits till försvunna och övergivna platser.


Just nu sitter jag och kollar på författaren Jan Jörnmarks sida med övergivna platser i Sverige och lite andra platser. Intressant!


Blev inget Västerås idag men imorgon har jag Workshop och ska se "5 gånger gud". På Torsdag sticker jag och Tom till Sthlm och kollar på teater och träffar Susanne Osten.


På bilden: Det övergivna turisthotellet i Marstrand

onsdag 11 februari 2009

Anderssonskans Kalle 2008

Hahaha

NYKLIPPTA




Jaha, då ser Angelica ut som Audrey Hepburn och jag som Stellan Skarsgård i "Den enfaldige mördaren"




Fan vad snygga alltså!

tisdag 10 februari 2009

I Huvudet på Marcus Carlsson




Är lite gladare nu bara så ni vet.

Jag har precis kommit hem från jobbet ( Jobbar som dramalärare för er som inte visste det). Är trött som fan alltså. Ibland kan jag höra barnens skrik i mina öron när jag kommer hem. Jag ska jobba hela veckan. Fast jag har ett mål, jag ska jobba så jävla hårt tills lovet. Nästa vecka ska jag och Tom hänga. Angelica ska till Borlänge ( Booooring Booooorlänge=) och då ska råttorna dansa på bordet. Tom och jag ska skriva långfilmsmanus, kolla på film, dricka vin och softa. Vi ska till Säffle några dagar också. Fast självklart kommer jag sakna Angelica.

Jag har tänkt en del idag. Jag har varit inne i en dipp nu, fortfarande är jag ganska spak men jag kommer att komma igång. Det känner jag på mig. Jag behöver en vecka att softa på och slappna av.
Såg Moodyssons nya film "Mammut" och jag kan verkligen rekomendera den! Det bästa han gjort sedan "Fucking åmål". Fantastiska prestationer, speciellt av Marife Necesito som barnskötare i New york åt rik familj. Bisarrt att New York int är inspelade i Trollhättan.
Jag skulle vilja träffa mina brorsbarn lite mera. Andreas och Elias har jag träffat en del men Louise och Elin var länge sedan. Fan vad jag kan sakna dom ibland. Det är dom på bilden förövrigt.
Nu ska jag dricka lite kaffe och lägga mig i soffan!

söndag 8 februari 2009

ELLEN PAGE



Tack Ellen Page. Fick jätte mycket inspiration efter att ha sett Juno. Det är Ellens prestation som gör det. Kul med en sådan välpelad prestation. Jag började fundera på Toms och min långfilm och började tänka på våra karaktärer. Ikväll ska jag och Angelica gå och kolla på
Lukas Moodyssons nya film "Mammut".

lördag 7 februari 2009

MONSTER

Hej, nu är jag tillbaka.

Är inne i en svacka just nu. Jag är super känslig för allt. Har precis avslutat pjäsen "Pang pang du är död" och jag är relativt nöjd. Jag hade kunnat dragit pjäsen ännu längre om jag haft mer ork men det hade jag inte. Jag var helt slut så jag gjorde några kompromisser.

Jag har jobbat hårt hela veckan och nu i helgen tar jag det lungt. Jag har varit på loppis idag med Angelica. Vi köpte ett skysst 50 tals bord för 30 kronor och 7 stycken böcker och en vas. Skyssta grejer som piggade upp lite. Men jag är verkligen låg nu. Jag tror det är en liten dipp.

Ska kolla på melodifestivalen ikväll. Nu gör jag Potatisgratäng och lite annat. Angelica sover!

Jag ska börja skriva mer blogg inlägg, gladare inlägg iallafall.

PÅ BILDEN: När jag regisserade filmen "Monster". En personlig film som misslyckades!