tisdag 24 mars 2009

HEJA HEJA HEJA


Nu är den sista chansen att se filmen "Heja Degerfors" i Karlskoga. Filmen ska ut på några filmfestivaler och nu på Fredag är det sista gången här i stan. Så har ni inte sett den så tycker jag verkligen den är värd att se. Filmvisningen kostar: 60 Kr och visas den 27:e Mars Kl.19.00. Innan pjäsen visas en pjäs av Karolina Hööjer. Med Lovisa Bengtzen och Lova Falk bla. Handling på Heja Degerfors: Syskonen Oscar och Johanna trevar efter en väg in i vuxenlivet bland pantade fotbollskillar och småstadstrisess. Mot bakgrund av stadens stålverkskris tecknas ett finstämt porträtt av syskonskap och uppbrott. Det skulle kunna vara Fucking Åmål tio år senare. Som vanligt är Cafe Måsen öppet från 18.00 med hembakat fika. Kom och se. Ingång på framsidan.


TID: 19.00

PLATS: KUNGSTEATERN

DAG: 27e MARS

måndag 23 mars 2009

GRATTIS MAMMA





”En skådespelares och regissörs belöning är publikens uppskattning. Det är drivkraften bakom allt arbete man lägger ner på repetitioner. Årets Lysmask har genom åren lagt ner ett stort arbete i Teaterföreningen Lyset. Det är också en Lysmask som inte gärna sökt ljuset för en plats däruppe på scenen. Sådana som du behövs. Du har varit en mamma i ordets finaste bemärkelse, inte bara för din son. I snart 20 år har du visat omsorg om alla i föreningen, uppmuntrat och berömt, hjälpt till där det behövts, städat upp efter andra, skjutsat, rivit och byggt scen, bakat och lagat mat, skött alla våra klippböcker, våra autografböcker, som både vi och alla andra som gästspelar får skriva i, du har suttit i styrelsen i två omgångar, i både amatörteaterrådet och gästspelsrådet, du har satt upp tusentals affischer genom åren, både på dagtid och nattetid i dina drömmar. På tal om rampljus, så har du ju faktiskt ställt upp, som ju en mamma sig bör. Eller? För visst står det väl en kvinna bakom varje framgångsrik man?
När sonen var högst involverad i en våldsam kärlekshistoria och verkligen behövde sin mamma så ställde hon ju som hon alltid gör, dvs inte in, utan upp. Som alltid.”


Det här var du verkligen värd! Allt ditt slit och jobb borde belönas med en guldpalm också!

Nu är jag hemma, lite sjuk. Angelica skalar potatis. Jag ska städa köket. Har varit och hämtat ett pass idag. Ska ju snart till Paris. Påbilden: Jennifer Karlberg, Sebastian Westberg och min mamma i "Våldsam Kärlek" 2005.

fredag 13 mars 2009

UTELISTAN

  1. Mikael Nyqvist, han är verkligen Sveriges träigaste skådespelare just nu. Jag kan inte förstå hyllningarna för hans prestation i "Grabben i graven brevid" och hans sömnaktiga rolltolkning i hans internationella debut "Den svarta nejlikan". Gäsp. Var är dom som ska ta över dom där fina och populära skådespelarna vi hade förut, Allan Edvall, Jarl Kulle, Keve Hjelm, Håkan Serner. Jag saknar Mikael Nyqvist prestationer i hans tidigare filmer. Vem glömmer honom i "Tillsamans". Jaja, nog klagat. Ryck upp dig Micke!
  2. Göta kanal 3, Fy fan vad jag hatar att Svensk filmindistri har slängt 9 miljoner i Kanalen. Lägg pengarna på debutanter. Slut med allt tjaffs. Jag vill ha bra film i Sverige. Punkt.
  3. Petra Mede, Inte alls kul i Melodifestivalen. Brrr, nästan pinsamt.
  4. Mia och Clara, När började humorn i Sverige bli som en Mörk Noren pjäs på Dramaten. Jag förstår att dom vill ha stråk av mörkare humor i andra säsongen men dom har tagit i för mycket. Alldeles för Tragiskt för att fungera.

torsdag 12 mars 2009

INNELISTAN

  1. Lina Leandersson, i veckan vann hon det amerikanska priset Online Film Critics Society Awards för sin roll som vampyrflickan Eli i filmen "Låt den rätte komma in". Lina är 13 år och bor i Falun. hennes prestation i "låt den rätte komma in" är helt klart årets intressantaste filmhändelse i Sverige.
  2. Jan Troell, Regisserade fantastiska "Maria Larssons eviga ögonblick" och vann 5 baggar på Guldbaggeglan och en golden globe nominering. Troell är tillbaka, redan nu planerar han nästa långfilm. Vi som redan är spända på vad det ska bli får lugna ner oss med "Il capitano" och "Ole dole doff".
  3. Oscar Holter, Degerfors grabben som kommer bli hur stor som helst. Han skrev senast låten i Melodifestivalen till Amy Daimond. Snart kommer vi se honom överallt. Han har också rönt framgångar med bandet Necro Facility. 2004 spelade han huvudrollen i min scenuppsättning av David Lynchs"Eraserhead". Det var tider det.
  4. Carolina af Ugglas, Folk avskyr henne och älskar henne. Jag har alltid gillat Ugglas, inte för att hon gör Janis Jopplin imitationer utan för att hon är Carolina Af Ugglas. Hon tar dom jävlarna på lördag!

onsdag 11 mars 2009

Jennifer



Först den fantastiska kritiken för Heja Degerfors sedan pris för bästa skådis för arton sedan filmroll på bio. Hon har det i blodet. Grattis, Jennifer. Det är du värd!!!

ANGELICA


  1. När vi kysstes första gången i min soffa.
  2. När jag kom hem och du hade städad och lagat den där middagen.
  3. När vi var på det konstiga Karaoke stället i Sthlm med billig öl.
  4. Sommarstugan i Arvika (Arvika marken)
  5. Julaftonsmorgonen
  6. När vi hade pyssel kväll med paket några dagar innan jul
  7. Nyårsafton
  8. Din födesedag
  9. När du satt bredvid mig och stöttade mig under Novemberfestivalen
  10. Ditt leende när jag vaknar
  11. Alla hjärtansdag och jag fick tröjan
  12. Fetaost salladerna
  13. När vi tittade på E.T
  14. Första biobesöket och kyssar i mörkret
  15. När jag fick krypa ner i din famn, huvudmassage
  16. När vi åkte från Borlänge och var tvungen att stanna av någon skum anledning:P
  17. Brevet jag fick innan du åkte till Tailand med parfym
  18. Bada badkar med vin
  19. När du flyttade till Karlskoga
  20. SNART PARIS

Tack för att du finns.