torsdag 12 mars 2009

INNELISTAN

  1. Lina Leandersson, i veckan vann hon det amerikanska priset Online Film Critics Society Awards för sin roll som vampyrflickan Eli i filmen "Låt den rätte komma in". Lina är 13 år och bor i Falun. hennes prestation i "låt den rätte komma in" är helt klart årets intressantaste filmhändelse i Sverige.
  2. Jan Troell, Regisserade fantastiska "Maria Larssons eviga ögonblick" och vann 5 baggar på Guldbaggeglan och en golden globe nominering. Troell är tillbaka, redan nu planerar han nästa långfilm. Vi som redan är spända på vad det ska bli får lugna ner oss med "Il capitano" och "Ole dole doff".
  3. Oscar Holter, Degerfors grabben som kommer bli hur stor som helst. Han skrev senast låten i Melodifestivalen till Amy Daimond. Snart kommer vi se honom överallt. Han har också rönt framgångar med bandet Necro Facility. 2004 spelade han huvudrollen i min scenuppsättning av David Lynchs"Eraserhead". Det var tider det.
  4. Carolina af Ugglas, Folk avskyr henne och älskar henne. Jag har alltid gillat Ugglas, inte för att hon gör Janis Jopplin imitationer utan för att hon är Carolina Af Ugglas. Hon tar dom jävlarna på lördag!

Inga kommentarer: